Bursa Kebabı (İskender) Nasıl Yapılır?


Bursa'nın tarihi güzelliklerinin dışında lezzetleri de bir o kadar etkileyici.Yıllardır süre gelen İskender lezzeti evde yapımı zor da olsa meraklıları için paylaşmak istedik.Bursa da yenilinenin aksine evde o lezzeti bulamayacağınızı belirtmek istiyorum. Bursa’da İskender yapımında kullanılan et büyük önem taşımaktadır. Bu da iskender yapılan yerlerin parmakla gösterilecek kadar az olmasına yol açmaktadır.

Malzemeler:

7 tane orta boy pide 

5 tane kabuğu soyulmuş domates 

7 tane sivri biber 

75 gr. tereyağı

 2 tane küçük doğranmış soğan tuz biber

 4 çorba kaşığı zeytinyağı 

200 gr. yoğurt 

500 gr. köfte

 8 parça kuzu pirzolası

 5 parça bonfile 

Küp küp doğranmış soğanları, doğranmış sivri biberleri, zeytinyağında kavurun. Küçük doğradığınız domatesleri de buraya katın ve sos elde etmek için hafif ateşte 2 dakika kadar pişirin. Tereyağında pideleri kızartın. Bonfileleri, pirzolaları, köfteleri tuzlayıp,biber ilave edin. Bunları mangalda ızgara yapın. Pideleri tabaklara dizin, üzerlerine de domates sosunu gezdirin. Sosun üzerine de yoğurt dökün. Pişirdiğiniz etleri de yoğurdun üzerine teker teker dizin.


Yorumlar